Sia: Chandelier
Sia: Elastic Heart
Média:
Známá zpěvačka se omluvila za svůj poslední videoklip. Přijde vám pedofilní? (super.cz)Australská zpěvačka Sia (39) se postarala o pořádný rozruch ještě předtím, než se její nová píseň stačila stát rádiovým hitem. Videoklip k songu Elastic Heart, ve kterém se objevují pouze dva herci, budí rozporuplné reakce. A zatímco jedni vnímají silný příval emocí, druzí za ním vidí náznaky pedofilie.
Zpěvačka se znovu spojila s režisérem Danielem Askillem, který se již postaral o klipy k jejím hitům Chandelier a Breathe Me. Proto padla volba znovu na dvanáctiletou baletku Maddie Ziegler. Problémem se ukázalo být obsazení osmadvacetiletého herce, kterým je Shia LaBeouf, jehož po jeho výkonu někteří připodobnili k ‚dětskému predátorovi‘.Maddie se Shiou přitom ztvárňují zvířata zavřená v kleci. Zpěvačka celým jménem Sia Furler se již dotčeným veřejně omluvila.
„Vše, co k tomu mohu říct, je, že mým záměrem bylo pouze vyjádření emocí, které dokázali ztvárnit pouze tito dva. Omlouvám se těm, koho se to dotklo. Nechtěla jsem nikoho znepokojit,“ vyjádřila se Sia.
Hodně podivný klip... Zpěvačka se podle médií musela po zveřejnění klipu omlouvat. Nevím, komu. Koho se to dotklo. Zřejmě v tom má hodně prsty i režisér. Různé výmluvy, proč to je takové, jaké to je, mě moc nedojímají. Dle mého natočili přesně to, co chtěli. Už minulý klip byl neobvyklý. Dle mého spíše připravoval "půdu" pro tento.
Samotný tanec je opravdu velice působivý a vpravdě výrazový - hodně vyjadřuje emoce. Oba jsou skvělí tanečníci, ona má i hezkou figuru. U něj si všimněte, kde všude je zpocený (snad je to pot). Pozice na zemi, zvláště ta "shora vrhací" (2:41-2:45) jsou jasně erotického rázu.
Takže za mě: Kontroverzní klip s neoddiskutovatelnými erotickými až sexuálními prvky, ne snad přímo pedofilní (správně, podle
nové terminologie "propedofilní") - ona se moc dětsky nechová. Snad jen od 3:43 do 4:02 - nejpřiblblejší část choreografie. Poslední půl minuta bez hudby je hodně zoufalá... Vůbec se nedivím, že tento klip mnoha lidem může vadit.
Ale tvůrci to tak chtěli mít. Žádná zvířátka... Nebo snad zvířátka, která se chtějí rozmnožovat - a nějak jim to úplně nejde, jelikož jsou trochu na nervy z uvěznění... Jinak jsem rád, že tento klip vznikl...
Všimněte si rovněž počtu shlédnutí. A poměrně malého počtu negativních hodnocení.