Sertralin píše:Asce píše:b) Proč se ti hnusí udělat něco, po čem ty toužíš a druhá strana také? Nechápu. Kdybys napsal - bojím se následků, bojím se, že to dítě bude mít později na to špatné vzpomínky, bojím se, že mě zatknou... chápal bych.
Protože mi to připadá neetické, nemorální a je to proti mému náboženskému přesvědčení - je to těžký hřích.
Na toto musí Sertralin odpovědět sám, ale mně osobně přijde, že má v sobě až příliš zakotvenou představu, kterou nám média stále servírují pod nos.
pedofil = vždy nestvůra, co zneužívá děti
jakékoliv zneužití dítěte = vždy velké trauma pro dítě
Realizace jakékoliv činnosti, která by se mohla blížit zneužívání, se pak člověku hnusí na základě této představy.
Plyšáček píše:Asce píše:Proč se ti hnusí udělat něco, po čem ty toužíš a druhá strana také? Nechápu.
Mám za to, že Sertralin bere v potaz především nedobrovolné pedosexuální aktivity (PSA). Z hlediska jeho cíle nedopouštět se trestné činnosti to považuji za prospěšné a funkční a nikterak bych s ním na toto téma nepolemizoval.
Mě zase přijde, že Sertralin bere v potaz téměř všechny PSA, což se dá sice považovat za funkční pro nepřekročení zákona, ale jak uvádí v
Životních příbězích, tak fakt, že je pedofil, a snad právě strach z toho, co by mohl udělat, byl jeden z důvodů, které ho přiměly k pokusu o sebevraždu!
Sertralin v tématu Sertralin v psychiatrické léčebně píše:Velmi se mi líbila. Za celou dobu pobytu jsem na ni ani jednou nesáhl, čemuž se divím, protože jsem ji nesčetněkrát chtěl obejmout, ale neudělal jsem to.
A jak takové obejmutí ublíží? Proti jakému zákonu takové obejmutí je? Co je na obejmutí neetického, nemorálního, co je to za hřích?
Sertraline, nechci tě teď navádět do nějakých činností s dětmi, respektuji, že se ti hnusí představa realizace nějaké PSA. Chci jen upozornit na kořen celého problému, který je podle mě právě v tom, že máš strach z toho, jak špatné by mohlo být, kdyby pedofil přišel s dětmi do většího fyzického kontaktu.